Finasterid - løsningen for hårtap

Hvis du vil kjøpe finasterid for å bekjempe hårtapet ditt,
så har du kommet til rett sted!

Kjøp finasterid

Hva forårsaker mannlig skallethet?

Den gjennomsnittlige mann har 100.000 hår på hodet før de første symptomene for vanlig skallethet dukker opp. Jo tynnere hår, jo mer hår finnes på et gitt område. Blonde hår er de tynneste, og det totale antallet blonde hår på en manns hode er omtrent 140.000. Menn med sort hår har i gjennomsnitt 110.000 hår på hodet, og rødhårede menn har 90.000 hår.

Det er mange faktorer som forårsaker mannlig hårtap.

  1. Mengder av testosteron og dihydrotestosteron. Jo høyere nivåer av disse mannlige kjønnshormonene, jo mer er en utsatt for å oppleve androgen alopeci.
  2. Aldring. Hos de fleste menn som eldes er det en økt utbredelse og omfang av mannlig skallethet.
  3. Og sist, men ikke minst, er den viktigste faktoren: arvelighet.

Disse faktorene er avhengige av hverandre og forårsaker ikke hårtap på egen hånd. For eksempel vil noen som har høye nivåer av mannlige kjønnshormoner i kroppen, men mangler arvelighet, ikke bli skallet. Motsatt, hvis en mann har den genetiske faktoren men mangler høye nivåer av androgener, så vil heller ikke hårtap forkomme. Disse tre faktorene skaper sammen en synergi som gjør at majoriteten av menn er utsatt for vanlig skallethet. Dette betyr at hvis vi kan ta en av disse faktorene ut av likningen, så kan vi unngå at menn blir skallet. Her kommer finasterid inn i bildet.

Hvordan bestemme om jeg lider av hårtap?

Hår på mannens hode følger en vekstsyklus på omtrent 16 måneder som kan deles inn i tre forskjellige faser. Vekstfasen (også kalt anagen-fasen), redusert vekst (catagen-fasen) og hvile (telogen-fasen). Hår faller ut når de går gjennom hvile-fasen. Mengden hår man mister hver dag avhenger av personen, men generelt mister en mann et gjennomsnitt av 100 hår per dag. Samtidig vokser omtrent det samme antallet med hår tilbake slik at mengden med hår er konstant. I alt er rundt 90 prosent av hårene dine i vekstfasen på et hvert tidspunkt. Og håret vokser 1cm per måned. Graden med hårtap avhenger av sesongen, noe som også kan være forskjellig fra person til person. Hvis man mister mer hår enn hva som vokser tilbake samtidig, så prater vi i de fleste tilfeller om mannlig skallethet. Så hvordan bestemme om du mister mer hår enn vanlig?

Først kan du ganske enkelt se i speilet og sammenlikne tettheten til håret ditt med hvordan det så ut tidligere. Hode-hår som følger mønsteret til vanlig skallethet vil utfolde seg på en typisk måte som en respons til de tre faktorene vi nevnte ovenfor. Hver etterfølgende generasjon med hår på hodet vil reduseres i diameter og den hårdekkende veksten blir tynnere inntil hårposene ikke lenger produserer hår og skrumper inn.

I tillegg vil hårlinjen ofte gi en bra indikator for å konkludere om hårtap forekommer. Det mest vanlige hårtap-mønsteret starter med en M-formet hårlinje, hvor hårtapet i den forreste regionen på begge sider av tinningene former et trekantet skallet område. Dette starter ofte allerede i puberteten for menn når de hormonelle nivåene øker, og majoriteten av menn opplever dette. Det refereres ofte til som frontal-alopeci for tenåringer og er forvarselet til mannlig hårtap, som består av videreført frontal-alopeci som flettes sammen med det gradvis mer skallede området på toppen av hodet.

Det tredje er at personer i dine omgivelser som har kjent deg lenge og ser deg på en jevnlig basis vil kunne legge merke til en forskjell i hår-tilstanden.

Stoppe hårtap? Kjøp vår farmaseutiske finasterid her!

Kjøp finasterid