Finasterid - løsningen for hårtap

Hvis du vil kjøpe finasterid for å bekjempe hårtapet ditt,
så har du kommet til rett sted!

Kjøp finasterid

Finasterid-erfaring

Det har vært omfattende diskutert at finasterid-tabletter kan gi sexuelle bi-effekter hos noen menn. Nedenfor er en artikkel med førstehåndserfaring fra en ung mann som led fra androgen alopeci og derfor valgte å starte en behandling mot hårtap med finasterid-tabletter. Det er enda mer interessant med utsagn fra legen som skrev ut tabletter til ham. Hun sier at hun har hennes mann også på finasterid uten noen klager. Disse motstridende sidene beskriver situasjonen godt. Glem ikke at menn med negative erfaringer har større sannsynlighet for å publisere historien på nett enn menn som er fornøyde med sin finasterid-bruk. Totalt sett er det en veldig liten andel av menn som tar finasterid for å behandle mannlig skallethet som opplever bi-effekter.

Den (ikke så harde) sannheten om hår-tap-medikamenter

Jeff O. var 35 når hans kone Kreditt: Illustrasjon av Mark Matchoførst konfronterte ham med deres stadig mer kjedelige sex-liv. Paret har gått fra nesten daglige akter til noe mer i nærheten av en gang hver andre måned. "Jeg la nesten ikke merke til det," sa Jeff. "Jeg kunne ha en ereksjon. Men den var ikke på langt nær så hard som før. Og i tillegg-" Er det mer? "Ja," sier Jeff, en medisinsk salgsrepresentant fra sør-California. Fargen av min utløsning ble gul."

Etter flere besøk hos hos legen og en mengde tester, så fikk Jeff vite at han led av testosteron-mangel, og den sannsynlige årsaken sjokkerte ham. "Jeg kommer til å måtte ta hormon-behandling resten av livet," sier han, "på grunn av Propecia."

Propecia ble hyllet som noe i nærheten av en mirakelkur når den først kom på markedet i 1997. Medisinen var mer effektiv i kampen mot hår-tap enn Rogaine og krevde ikke grisete lokal påføring. Den farmasøytiske produsenten Merck advarte hele tiden at en liten andel av alle Propecia-brukerne kunne erfare redusert ereksjon og redusert sexlyst. Men for de millioner av personer som byttet til Propecia for å forhindre deres hårtap, så var det vel verdt risikoen.

Nå viser forskning at Merck kan ha underestimert sannsynligheten for noen av bi-effektene til Propecia. Som en del av et studie som ble publisert i juni 2011-utgivelsen av Sexual Medicine, kartla Dr. Michael Irwig fra George Washington University 71 regelmessige Propecia-brukere og fant ut at 94 prosent led av redusert sexlyst, 92 prosent erfarte problemer med ereksjon og 92 prosent hadde redusert seksuell tenning. I tillegg viste kartleggingen at noen bi-effekter kunne vare gjennomsnittlig 40 måneder etter at pasienten sluttet med medisinen, noe som motstrider den generelle oppfatningen om at kuren for alle uønskede symptomer er å bare slutte å ta pillen. "Dette er oppdagelsen i dette studiet - sannsynligheten for bi-effekter med Propecia," sier Irwig.

Det er viktig å huske at datagrunnlaget for Irwig sin undersøkelse var lite og de fleste mennene han intervjuet ble rekruttert fra Propeciahelp.com, som er en online støtte-gruppe. Andelen av brukerne som lider av vesentlige bi-effekter er ganske sikkert mindre enn hva denne undersøkelsen viser. Men, det er liten tvil om at denne oppdagelsen vil tiltrekke mer granskning i fremtiden. De har allerede fått oppmerksomheten til advokater: Flere firmaer i Nord-Amerika er for tiden involvert i saker mot Merck. Nøkkel-spørsmålet er om Merck visste at bi-effektene kunne fortsette selv etter at pasientene sluttet å ta medisinen.

Hvis det er lik i skapet her, så kan det være med Merck sin kjennskap. I forhold til en klage mottatt i Florida, så utvidet Merck advarselsetiketten til å inkludere "fortsatte plager med ereksjons-problemer etter man slutter" etter et studie hos Lägemedelsverket i Sverige som mener at Propecia kan forårsake en langsiktig seksuell begrensning. Men endringen forekom kun i Sverige. I mars 2010 ble også advarslene endret i Italia, men ingenting angående muligheten for varige seksuelle bi-effekter dukket opp i USA inntil denne våren, kanskje som svar på publiseringen av Irwig sin undersøkelse og en vurdering fra Center for Sexual Function at the Lahey Clinic i Peabody, Massachusetts, som kom frem til en tilsvarende konklusjon.

I en uttalelse i forhold til vår forespørsel så bekreftet Merck at noen Propecia-brukere - med et antall på 1,3 prosent - erfarte problemer med ereksjon, men selskapet bekrefter ikke hvor lenge bi-effektene kan vare ved å si "et kausalt forhold...har ikke blitt bekreftet."

For å forstå koblingen mellom hårvekst og seksuell funksjon, hjelper det å kjenne til hvordan medisinen fungerer. Finasterid, den aktive komponenten i Propecia, er en 5-alpa reduktase-hemmer, som betyr at den blokkerer forvandlingen av testosteron til den mer potente dihydrotestosterone (DHT), som tynner hår og bidrar til skallethet. Finasterid ble orginalt utviklet for å krympe forstørrede prostata (i et legemiddel ved navn Proscar), med legene oppdaget at den også fikk hår til å vokse.

Det er verdt å merke seg at gutte-spedbarn som er født uten evnen til å forvandle testosteron til DHT også er født med udefinerbare kjønnsorganer. "Du trenger DHT for å lage en penis," forklarer Irwig. På grunn av dette frarådes gravide kvinner kontakt med dette legemiddelet.

Advarslene i det siste om Propecia er lite trøstende for David M., en 29-åring fra Virginia, som sluttet med medikamentet etter fire år for bare å oppdage at bi-effektene ble verre i de følgende 12 månedene. Han lider nå av lave testosteron-nivåer (som kan føre til gynekomasti, eller som ungdomsskole-bøller kan finne på å kalle "gutte-pupper"). David innrømmer at han ikke undersøkte spesielt nøye før han startet med sin første resept. "Jeg mistet hår og hudlegen min foreslo Propecia sammen med Rogaine", sier han. "Det stoppet absolutt håravfallet. Det gjorde som det var ment å gjøre."

Det er så mange menn som har brukt legemiddelet i årevis uten problemer. Abdulmaged M. Traish, en professor i biokjemi og urologi på Boston University School of Medicine, forklarer, "Det finnes dupliserte løsninger i biologien. Hvis en tennplugg feiler, så fortsetter en annen å fungere," noe som betyr at menneskekroppen kan kompensere for tapet av DHT på mange måter.

For å tilstrekkelig adressere de varige effektene av Propecia, så vil Merck måtte utføre en undersøkelse med 10000 pasienter - halvparten på Propecia, og halvparten på en placebo - over en femårs-periode, sier Irwig. "Men det er ikke sannsynlig at denne undersøkelsen blir et faktum. Det er for dyrt." Det vi vet uten en undersøkelse er dette: Slutt å ta Propecia og risiker å miste hår du beholdt eller som grodde tilbake det siste året.

Hva som skjer nå, er opp til rettsinstansene; Forberedelsene er allerede i gang. I mellomtiden er FDA ganske stille i forhold til saken. De godkjente Propecia mot hårtap i 1997 og, med unntak av en advarsel mot Merck i 2009 for ikke å være ærlig med farene, så har de ikke sett seg tilbake. Men en ting alle kan være enige om er at det er behov for informasjon. Som Bernard Daskal, en partner hos Lynch Daskal Emery, et Manhattan-basert advokatfirma som etterforsker Propecia, sier, "Hvis du har spørsmål så kontakter du en lege, ikke en advokat."

For hva det er verdt, Dr. Julian Mackay-Wiggan, en dermatolog på Columbia University, foreskriver fortsatt Propecia til pasientene sine, som mange andre leger gjør. "Jeg sier til pasientene mine, 'Dette er et relativt nytt medikament, og dette er hva vi vet om det, og faktum er at vi ofte oppdager mer etterhvert som tiden går,'" sier hun "Men akkurat nå, basert på hva vi vet, så er jeg komfortabel med å foreskrive det." Hvis noen tviler på hennes intensjoner, så har hun et kanskje skuddsikkert forsvar. "Jeg vet ikke om han vil jeg skal si dette," sier hun, "men jeg har mannen min på Propecia.

Rapkin, M. (2012). The (Not So Hard) Truth About Hair Loss Drugs [Den (ikke så harde) sannheten om hår-tap-medikamenter]. (Kjopfinasterid.no, Oversettelse). Internet: www.mensjournal.com/magazine/the-not-so-hard-truth-about-hair-loss-drugs-20121115.

Stoppe hårtap? Kjøp vår farmaseutiske finasterid her!

Kjøp finasterid